Woningontruiming na overlijden

Het overlijden van een familielid is een heftige gebeurtenis. Iets waar u liever niet aan denkt, is het ontruimen van de woning na de uitvaart. Het is de verantwoordelijkheid van de nabestaanden om het ouderlijk huis na overlijden leeg te halen. Er zijn verschillende punten waar u aan moet denken bij het overlijden van een dierbare. De woningontruiming kan gedaan worden door een professioneel bedrijf, zoals 038 Woningontruiming. U hoeft dit dan niet zelf te doen. Bij overlijden heeft het altijd de hoogte prioriteit het huis snel te ontruimen. De ontruimers zorgen er indien gewenst voor dat de spullen in een tijdelijke opslag worden geplaatst, worden gerecycled, of naar een goed doel gaan.

Het ontruimen van een huurwoning

Indien de overledene in een huurwoning woonde, moet deze leeggehaald worden voordat de huur eindigt. Het is wettelijk vastgelegd dat u een half jaar de tijd heeft om dit te regelen. Na deze zes maanden moet u de huur opzeggen. Houd er wel rekening mee dat er dan nog een maand opzegtermijn is. Een huurwoning moet soms kaal worden opgeleverd, denk hierbij aan het verwijderen van behang, gaten in de muur repareren, het verwijderen van de vloer. Deze diensten kunnen ook voor u worden uitgevoerd. Voordat de ontruimers starten met de ontruiming is het daarom verstandig om samen te bespreken wat er allemaal moet gebeuren. Wij zijn erg flexibel en willen u zoveel mogelijk taken uit handen nemen.

Woningontruiming in Assen

Woningontruiming na overlijden soms met spoed

Het is mogelijk dat de overledene in een bejaardentehuis of woon-zorgcentrum woonde. De ontruiming moet dan al binnen enkele dagen geregeld zijn. Aangezien u zelf druk bent met het regelen van de uitvaart, is het een goede optie om een professioneel bedrijf in te schakelen. U krijgt dan niet ook nog de lasten van de ontruiming op uw dak. De ontruiming kan dan al binnen 24 uur geregeld zijn, terwijl u nog steeds zelf bepaalt wat er met de inboedel gebeurt. Bij 038 Woningontruiming kunt u er voor kiezen om alles te houden, weg te gooien of te doneren aan een goed doel.

Het ontruimen van een koopwoning

Naast een huurwoning of een tehuis, kan het zijn dat de overledene in een koopwoning woonde. Deze moet mogelijk na de ontruiming verkocht worden. Misschien moet u wel uw ouderlijk huis verkopen na het overlijden. Het voordeel is dat u lang de tijd heeft om de woning leeg te halen, aangezien er geen huurcontract opgezegd hoeft te worden. Echter, u draagt als nabestaande ook de kosten, dus ook de mogelijke kosten van de hypotheek. Hierdoor is het bevorderlijk om de woning snel leeg te ruimen zodat het huis verkocht kan worden. Neem hiervoor tijdig contact op met een makelaar, zodat u precies kunt horen wat er gedaan moet worden om het huis klaar voor verkoop te krijgen. Bovendien helpt 038 Woningontruiming u ook graag met het schoonmaken van de woning, of het eventuele uitruimen van een volle zolder of berging. Op die manier dragen zij  bij aan een snelle verkoop van de woning.

Maak een overzicht van de inboedel

Het is logisch dat er emotionele waarde hangt aan de inboedel van een overledene. Maak daarom een ronde door het huis, waarbij u kijkt naar wat er bewaard moet blijven. Dit kunt u aangeven met stickers, zodat het ontruimingsbedrijf goed kan zien welk meubelstuk waar heen moet. Houd hierbij ook rekening met de rest van de nabestaanden, die wellicht ook het een en ander willen bewaren. Kijk daarna naar de overgebleven inboedel. Als deze nog goed genoeg is, overweeg dan om deze te doneren aan een goed doel.

Inboedel in een tijdelijke opslag

Bij een woningontruiming na overlijden, is het lastig om direct al keuzes te maken over wat er met de inboedel moet gebeuren. U bent er misschien nog niet aan toe om spullen weg te gooien, maar weet ook niet zeker of u alles wilt houden. Daarnaast heeft u wellicht geen plek om de spullen zelf te bewaren. Bij 038 Woningontruiming kunnen we een geschikte opslag voor u regelen. Hier kunt u de spullen tijdelijk opslaan, totdat u een keuze heeft gemaakt wat u ermee wilt doen. Op die manier kunt u zich bezighouden met het regelen van het huis en eventueel de uitvaart. Persoonlijke aandacht staat bij ons bovenaan. We zullen er daarom alles aan doen om zoveel mogelijk rekening te houden met de situatie en u te ondersteunen.

Wat zijn de kosten voor een huis ontruimen na overlijden?

angezien elke woning verschillend is, kan er vooraf geen vaste prijs gezegd worden. De prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, de hoeveelheid spullen en hoe de woning opgeleverd moet worden. Een ontruimingsbedrijf laat de woning over het algemeen bezemschoon achter na de ontruiming. Indien u wenst te weten wat een ontruiming kost, neem dan contact op met 038 Woningontruiming. Zij kunnen u een passende offerte op maat uitbrengen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bij ons weet u zeker dat u niet teveel betaalt, wij zorgen namelijk altijd voor een scherpe en passende offerte op maat.

U kunt 038 Woningontruiming onder andere in Almelo, Hengelo, Zwolle en Zutphen inschakelen.