Ouderlijk huis ontruimen

Een ouderlijk huis ontruimen is een uitdagende taak waar veel families en nabestaanden mee te maken krijgen na het overlijden van hun ouders of familielid. Niet alleen moet u omgaan met het verlies, maar ook met de praktische aspecten van het afhandelen van de woning. Dit kunt u allemaal overlaten aan een professionele woningontruimingsdienst.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan op onze website en ontvang hem al binnen 24 uur.

Woningontruiming
 • Professionele woningontruiming
 • Offerte binnen 24 uur
 • Werkzaam in heel Nederland
 • Samenwerking met goede doelen

Hoelang na overlijden het ouderlijk huis leeghalen?

We snappen dat nabestaanden behoefte hebben aan rust en verwerking. Daarom kunt u erop vertrouwen dat binnen 48 uur na akkoord van de offerte de experts kunnen beginnen met de ontruiming. Het team van professionals staat klaar om de klus zo spoedig mogelijk te klaren, terwijl er altijd respect wordt getoond voor spullen die mogelijk emotionele waarde hebben.

Hoe werkt een woningontruiming van uw ouderlijk huis?

Bij het ontruimen van uw ouderlijk huis komt het een en ander kijken. Het is daarom handig om een beeld te krijgen bij de stappen van dit proces om uzelf zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Stap 1: Planning en voorbereiding

We beginnen met een bezoek aan de locatie om de omvang van de ontruiming te beoordelen, zodat we een nauwkeurige inschatting kunnen maken van de benodigde werkzaamheden. Binnen 24 uur na het bezoek ontvangt u een gepersonaliseerde offerte. Als u akkoord gaat, plannen we de ontruiming in. Meestal wordt de ontruiming binnen één dag afgerond.

Stap 2: Administratie en inventarisatie

Tijdens de ontruiming zelf worden alle te verwijderen items zorgvuldig verpakt en gelabeld, om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden behandeld. We zorgen ervoor dat breekbare objecten op een veilige manier worden ingepakt en vervoerd, om schade te voorkomen. Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij het verwijderen van afval en eventuele overtollige materialen. Dit helpt u om de ruimte volledig leeg te maken en klaar te maken voor verdere activiteiten.

Stap 3: Emotionele verwerking en afscheid

Als alle spullen zijn opgeruimd en de woning schoon en leeg is, is het tijd voor de laatste stap: afscheid nemen van het ouderlijk huis. Dit kan een emotioneel moment zijn, maar ook een nieuw begin markeren. Focus op de mooie herinneringen die u heeft gedeeld en kijk uit naar de toekomst. Het is belangrijk om uzelf de tijd te geven om te rouwen en te reflecteren op deze fase in uw leven. Mocht u behoefte hebben aan informatie over verdere taken die na het overlijden van een dierbare nog moeten worden afgehandeld, kunt u een kijkje nemen op de website van Rijksoverheid voor meer inzicht.

Woningontruiming

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op WhatsApp ons!

Wat gebeurt er met de spullen na ontruiming?

Na de ontruiming wilt u natuurlijk weten wat er met de achtergelaten spullen gebeurt. Allereerst wordt bekeken of er nog waardevolle (antieke) meubels, sieraden of andere objecten tussen de spullen aanwezig zijn. Indien gewenst kunnen wij deze eventueel opkopen of verkopen via diverse kanalen. Daarnaast zorgen we ervoor dat bruikbare spullen worden gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Kapotte of versleten spullen worden op een milieuvriendelijke manier afgevoerd.

Tweedehands meubels verkopen aan inboedel inkoper
vloer verwijdering

Wat kost het om een huis leeg te laten halen?

De kosten voor het leeghalen van een huis kunnen aanzienlijk verschillen, afhankelijk van meerdere factoren. Zo worden de kosten onder andere bepaald door de grootte van de woning, de inboedel die moet worden verwijderd, eventuele speciale vereisten die er zijn en ook de locatie van het huis speelt hierbij een rol. Om u een nauwkeurige prijsopgave te kunnen geven, is het gebruikelijk dat ontruimingsbedrijven eerst ter plaatse komen om de locatie te inspecteren en om zo een goede inschatting te kunnen maken van het werk dat moet worden verricht. Op basis hiervan wordt vervolgens een op maat gemaakte offerte opgesteld.

Neem contact op WhatsApp ons!

Hoe werkt een woningontruiming?

Wij werken volgens een vaste methode:

Voorbereiding:

 1. Bezoek aan de woning of het pand.
 2. Op basis van onze bevindingen / inventarisatie stellen we een offerte op.
 3. Na uw akkoord plannen we de ontruiming in.
 4. Indien van toepassing stellen we een persoonlijk zorgplan op.

De woningontruiming zelf:

 1. We verzamelen uw kostbare spullen en bergen deze op.
 2. Verder halen we uw gehele woning leeg.
 3. Zo nodig verwijderen we ook de vloerbedekking.

Nazorg:

 1. We leveren de woning / het pand bezemschoon op.
 2. Spullen die u niet meer nodig heeft doneren we, of verweven we op een duurzame manier.

Heeft u een vraag of wilt u ons inschakelen? U kunt online vrijblijvend een offerte aanvragen of een vraag stellen.

Wat kost het om een huis leeg te halen?

Hoeveel het kost om uw huis of woning leeg te halen hangt af van de specifiek opdracht. De kosten hangen bijvoorbeeld af van hoe groot het huis is, hoeveel spullen er zijn en hoeveel middelen en mensen we nodig hebben om de opdracht uit te voeren. Gelukkig kunt u eenvoudig een offerte aanvragen – zo krijgt u een goed idee van de kosten.

Wanneer schakelt u woningontruiming in?

Woningontruiming inschakelen kan om meerdere redenen. Zo kan het zijn dat een geliefde overleden is en dat haar of zijn woning ontruimd dient te worden, een familielid naar een verpleeghuis verhuist of dat iemand gedwongen uit huis moet, bijvoorbeeld bij een huurachterstand. Ook voor bedrijven zijn er diverse situaties waarin u er verstandig aan doet om woningontruiming in te schakelen, bijvoorbeeld bij een (gedwongen) verhuizing of faillissement. 

Wat doet u als eerst bij een woningontruiming?

De eerste stap in elke woningontruiming is inventariseren. Door te achterhalen hoeveel en welke spullen er allemaal in de woning staan, kunnen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de ontruiming en u voorzien van een nauwkeurige prijsindicatie. Voor u is het vooral van belang om te inventariseren welke spullen wel of niet behouden moeten worden.

inboedelverkoop
Woningontruiming in Zwolle
Woningontruiming Zwolle

Kies voor 038Woningontruiming

Bij ons kunt u rekenen op een uitgebreide expertise en een persoonlijke benadering, waardoor wij ervoor zorgen dat uw ouderlijk huis of elk ander pand met zorg wordt behandeld. U zult kunnen profiteren van diverse voordelen die wij bieden:

 • Professionele woningontruiming
 • Offerte binnen 24 uur
 • Werkzaam in heel Nederland
 • Samenwerking met goede doelen

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Kies voor 038Woningontruiming, dé specialist in het snel, zorgvuldig en professioneel leeghalen van woningen. Of uw ouderlijk huis zich nu bevindt in Zwolle of Apeldoorn, onze diensten zijn beschikbaar door heel Nederland. Wij nemen de volledige zorg uit handen.

Wilt u meer informatie over onze diensten of direct een afspraak maken? Onze professionele medewerkers staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons telefonisch bereiken op 0681658360 Of u kunt het contactformulier invullen op onze website.

/
Offerte aanvragen