Waar moet u op letten bij woningontruiming?

Het ontruimen van een woning is nooit een fijne klus. Er zijn talloze redenen waarom het mogelijk is dat een woning ontruimd moet worden. Maar waar moet u op letten bij een woningontruiming? 038 Woningontruiming is gespecialiseerd in het ontruimen van woningen, en heeft voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden. Dit kan er voor zorgen dat de woningontruiming soepeler verloopt, waardoor u het hoofdstuk sneller af kunt sluiten.

Neem ruim de tijd

Aangezien het ontruimen van een woning een emotioneel zware klus kan zijn, is het belangrijk dat u niet te snel wilt gaan. Neem de tijd om na te denken over wat met alle spullen moet gebeuren. Wilt u dingen houden, moeten de meubels gedoneerd worden aan een goed doel en waar zit emotionele waarde aan? Als u ruim de tijd neemt, voorkomt u dat u overhaaste beslissingen maakt.

Indien het huis leeggehaald moet worden na een overlijden, is daar zes maanden de tijd voor, tot de huur opgezegd wordt. Doe niet alles op het laatste moment, maar zorg dat het verspreid wordt over de zes maanden.

Kijk goed naar de administratie

Er zijn diverse zaken die mogelijk geregeld moeten worden, op het gebied van administratie en financiën. Hierbij kunt u denken aan de volgende punten:

  • De hypotheek;
  • Openstaande leningen;
  • Rekeningen;
  • Verzekeringen;
  • Abonnementen;
  • Lidmaatschappen.

Houd goed overzicht

Als het huis van een familielid ontruimd moet worden, is het verstandig dat u één persoon binnen de familie aanwijst als coördinator. Dit zorgt er voor dat er goed overzicht blijft van de woningontruiming. Er wordt dan niets dubbel gedaan, en niets vergeten. De woningontruiming gaat op deze manier snel en zonder problemen.

 

Opzeggen van de huur of verkopen van het huis

Het is mogelijk dat het huis verkocht moet worden, of dat de huur opgezegd moet worden. In het geval van het opzeggen van de huur, is er een wettelijke termijn van zes maanden als het gaat om het overlijden van de bewoner. Houd er hier rekening mee dat er ook een wettelijke opzegtermijn van één maand is. Gaat het om een koopwoning? Neem dan tijdig contact op met een makelaar. Deze kan u meer vertellen over het klaarmaken van de woning voor verkoop.

De inboedel verdelen

Het is uiteraard mogelijk om de gehele inboedel te doneren aan een goed doel, maar wellicht willen u en uw familieleden enkele spullen houden. Ga door het huis en maak een overzicht van welke spullen u en uw familie graag wenst te houden. Het is handig om hierbij met labels te werken, zodat het overzichtelijk blijft waar alles heen moet. Als u een bedrijf inschakelt voor de ontruiming, zoals 038 Woningontruiming, is het direct duidelijk wat de bestemming van de verschillende meubelstukken is. Hierdoor kunt u veel tijd besparen.

Schakel een professioneel bedrijf in

Aangezien het ontruimen van een woning of bedrijfspand geen fijne klus is, is het altijd aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat u minder stress ervaart. Een professioneel bedrijf, zoals 038 Woningontruiming, zorgt ervoor dat u goed begeleid wordt bij het ontruimen van de woning. Hierbij wordt de inboedel gerespecteerd, maar de woning wordt wel snel leeggehaald zodat u het hoofdstuk af kunt sluiten. Alle spullen kunnen op deze manier direct verhuisd worden. Daar geen enkele woning hetzelfde is, kan er vooraf niet direct een vaste prijs gezegd worden. Indien u een bedrijf in wilt schakelen voor de ontruiming, neem dan contact op voor een offerte.

038 Woningontruiming is u van dienst in onder andere Zwolle, Deventer en Apeldoorn.