Hoe verloopt een woningontruiming?

Hoe verloopt een woningontruiming?

Hoe verloopt een woningontruiming? Een goede vraag, zeker als u binnenkort een woningontruiming – voor uzelf of iemand anders – op de planning hebt staan of dit overweegt. In dit blogartikel leggen we u stap voor stap uit hoe een woningontruiming verloopt, wat u allemaal kunt verwachten en hoe wij te werk gaan. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Woningontruiming in Zupthen

De ene woningontruiming is de andere niet

Geen enkele woningontruiming is gelijk. Dit heeft niet alleen te maken met de te ontruimen woning of het pand, maar ook met de achterliggende reden. Redenen om een partij gespecialiseerd in woningontruiming in te schakelen zijn:

 • Overlijden van een familiegenoot
 • Verhuizing van een familiegenoot naar een verzorgingstehuis
 • Echtscheiding
 • Spoedontruiming van een woning of pand bij uithuiszetting of opzeggen huur
 • Bedrijfsontruiming
 • Emigratie
 • Huwelijk (dubbele inboedel)

Dit betekent ook dat elke woningontruiming anders aangepakt dient te worden (maatwerk) en dus nét iets anders verloopt.

Onze werkwijze bij een woningontruiming

Ondanks, of juist vanwege, het feit dat elke woningontruiming uniek is hanteren wij een vaste werkwijze. De ontruiming bestaat uit de volgende stappen:

1. Bezoek aan de woning of het pand

Elke woningontruiming begint met een bezoek aan en inspectie van de te ontruimen woning. We kijken naar de hoeveelheid meubels en andere spullen, de begaanbaarheid van de kamers en het formaat van de woning.

2. Wij stellen de offerte op

Op basis van onze bevindingen bij de initiële inspectie stellen we de offerte op. De offerteprijs is afhankelijk van de volgende factoren:

 1. Hoeveelheid meubels en andere spullen;
 2. Formaat van de te ontruimen woning;
 3. Begaanbaarheid van de woning en individuele ruimtes;
 4. Eventuele andere werkzaamheden, zoals verwijderen van de vloer;

3. De ontruiming inplannen

Zodra u akkoord bent met de door ons opgestelde offerte en de prijsindicatie plannen we een datum en dagdeel in voor de woningontruiming. Uiteraard doen we dit op een dag en tijdstip dat u goed uitkomt. Heeft de ontruiming haast? In dat geval kan deze op op zeer korte termijn worden ingepland worden. Neem hiervoor direct contact met ons op.

4. In het geval van een overlijden stellen we een persoonlijk zorgplan op

Een overlijden binnen de familie is al lastig genoeg. Daarom ontzorgen wij u compleet door een persoonlijk zorgplan op te stellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en dat de ontruiming tot in de puntjes verzorgd wordt. Dat is wel zo’n fijn idee.

5. Veiligstellen van waardevolle spullen

Natuurlijk wilt u dat uw waardevolle of dierbare spullen netjes bewaard worden. Daarom zorgen we ervoor dat deze als eerst uit de woning worden gehaald. Vaak doen we dit aan de hand van een door u opgestelde lijst. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan.

6. Hele woning ontruimen

Vervolgens gaan wij verder met het ontruimen van de rest van de woning. Meubels, spullen, afval, noem maar op: alles moet eraan geloven. Wat er met de spullen gebeurt? Ook dat verschilt. Spullen en meubels die hergebruikt kunnen worden doneren we doorgaans aan een goed doel (Leger des Heils, Kadera, Stichting Het Vergeten Kind & diverse vrouwenopvangen). Niet-bruikbare goederen worden op duurzame wijze verwerkt en, indien mogelijk, gerecycled.

7. Verwijderen vloerbedekking (indien gewenst)

Moet de vloerbedekking er ook uit? Geen probleem: ook dit regelen we van A tot en met Z. In het geval van tapijt verwijderen we natuurlijk ook de lijmresten.

8. We leveren de woning bezemschoon op

We sluiten de woningontruiming af met een schoonmaak en leveren de woning bezemschoon op.

Maak het uzelf gemakkelijk: onze tips

Hoe soepeler de woningontruiming verloopt, hoe beter. Wij doen er van onze kant alles aan om de ontruiming zo goed, efficiënt en comfortabel te laten verlopen, maar ook u heeft hier invloed op. Onze tips:

 • Wijs één persoon aan – de coördinator – die veel van de taken met betrekking tot de ontruiming op zich neemt;
 • Haastige spoed is zelden goed: neem de tijd voor belangrijke beslissing en denk goed na over wat er moet gebeuren;
 • Stel van tevoren een lijst op met spullen en/of meubels die absoluut bewaard moeten blijven;
 • Maak duidelijke afspraken over de verdeling van de inboedel;
 • Verlies de financiële en administratieve zaken niet uit het oog.

Schakel ons in!

Woningontruiming nodig? Schakel 038 Woningontruiming, dé specialist in ontruiming van huizen, panden en meer, in! Wij bieden onze diensten in diverse steden en plaatsen aan. Zo kunt u ons inschakelen voor woningontruiming in Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Zutphen, Groningen en nog veel meer. Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op.