Wanneer doet u een woningontruiming?

Een woningontruiming is een ingrijpende zaak, waar veel bij komt kijken. Tevens hangen er ook verschillende regels en procedures aan, zodat de woningontruiming altijd goed verloopt. Een ontruiming is iets wat het liefst uiteraard voorkomen wordt, helaas ontkomt u er niet altijd aan. Maar wanneer doet u een woningontruiming?

Redenen voor een woningontruiming

Er zijn verschillende redenen om tot woningontruiming over te gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een alleenstaand familielid overleden is, of een bedrijfspand dat ontruimd moet worden. Echter is het ook mogelijk dat u als verhuurder uw huurders moet dwingen het huis te verlaten. Hier kunt u echter pas toe overgaan als u bepaalde stappen hebt opgevolgd.

Eerst moet u de huurovereenkomst opzeggen door middel van een aangetekende brief. Indien de huurder hier niet mee akkoord gaat, moet u naar de rechter. Deze kan beslissen om de huurovereenkomst te beëindigen. Hierbij vraagt u gelijk toestemming om de woning te laten ontruimen. In het geval dat de rechter de verzoeken toewijst, wordt er ook direct bepaald wanneer de huurder de woning moet verlaten.

Redenen voor de ontruiming

Er zijn verschillende redenen waarom een rechter de huurovereenkomst kan beëindigen en voor ontruiming kan kiezen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer uw huurder een huurachterstand van minstens drie maanden heeft, regelmatig de huur te laat betaalt of op een andere manier het contract niet nakomt.

Woningontruiming door 038 Woningontruiming

Indien u een woning wilt laten ontruimen, kunt u 038 Woningontruiming daar voor inschakelen. Dit kan zoal in de volgende plaatsen:

Neem direct contact op via de contactpagina. Er kan dan snel een offerte gestuurd worden voor de woningontruiming zodat alles goed afgerond wordt en u verder kunt.